Biochock Mobile 3D (Hír)

 2009.08.03. 20:15

Ez a hír ugyan nem friss és ropogós, de mindenképpen érdekes. Ezt a csemegét az igFun fejleszti. A cég már rutinos a mobil játékok készítésében, leginkább a mozifilmek és sorozatok adaptációjában jeleskednek. Most egy sikeres PC-s/konzolos játék átiratát készítik el. Korábban már készítettek egy 2D-s változatot, és 2008 októberében jött volna a 3D-s is, de ez utóbbi azóta is csúszik.

Az eredeti Bioshock egy látványos First Person Shooter (FPS), Role Playing Game (RPG) elemekkel tűzdelve. 2007 Augusztusában jelent meg világszerte PC-re és Xbox 360-ra. A játéknak jó volt a sajtó fogadtatása, a sztorija teljesen egyedi a lövöldék közt, és a játékmenet sem tucathatású. Az első 3 hét alatt 1.5 millió darabot adtak el.

 

Azóta a mobilos verzió jöttét egy új videóval promózták, amit a 2009-es mobilos konferencián (MWC) és egy játék konferencián (GDC). A hosszú késés oka számomra egyértelmű: A GDC-n tett bejelentés szerint iPhone-ra is jön a kicsike. Érdekes, hogy eközben az újabb videón egy Nokia N95-ös készüléken fut a játék. Reméljük Symbian S60 rendszeren is fut majd a játék is nem egy gyenge JAVA 3D átirattal kinevettetnünk magunkat.

 

Extra infó:
 
Mikor idáig eljutottam a cikkel annyiszor olvastam különböző oldalakon, hogy a projektet törölték, így nem hagyott a kíváncsiság és írtam egy levelet a fejlesztőknek. Azt kérdeztem hogy készül-e a játék, és végülis milyen platformokon várható? Konkrétan úgy tettem fel a kérdést, hogy csak iPhone-ra jön vagy esetleg Symbian-ra is. A válasz rövid és nehezen értelmezhető volt. „It's coming on BREW and I will get word on the others” Tehát alapból BREW platformra készül, de azt mondja jön a többire is. Nem túl konkrét…
 
Ráadásul itthon azt se tudjuk mi az a BREW. Ennek is utánajártam, és egy fórumon fogalmazták meg a legjobban: „a BREW leginkább amerikai rendszer, kicsit több, mint a java, több erőforrást enged használni a programok részére, van letöltő rendszer hozzá, meg ilyesmik - Európában gyakorlatilag nem létezik, telefont se kapni, a szolgáltatók se támogatják.” És tényleg, itthon vagy nem lehet ilyesmit beszerezni vagy csak nem nagyon hirdetik.  A technológia a Qualcomm vállalté, aki mobil processzorokat (is) gyárt. Elvileg minden mobil megérti a BREW-et ami Qualcomm procival készült. A magyar teszteket keresgélve két Európai mobilt találtam, aminél kifejezetten fel volt tüntetve, hogy BREW képes. A Sony Ericsson Xperia X1 és a Nokia 6265.
De nem kell nagyon aggódni, a minden esetben készít egy java változatot is a BREW játékokból. A 2010 elején megjelenő Bioshock 2 miatt, úgyis egyre nagyobb lesz a hisztéria. Akkor vinnék a legjobban, ha a hype kellős közepén adnák ki, akkor nem is kéne sokat reklámra költeniük.

A bejegyzés trackback címe:

https://mobile-games.blog.hu/api/trackback/id/tr991279977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ifjuver 2009.08.04. 13:36:17

Ha a Nokia nem lett volna olyan töketlen a 3d csipekkel, akkor a második videó bármelyik nszériás telón készülhetett volna... Amúgy nem csodálom hogy a mostaniakból kihagyják a 3d támogatást, szerintem ők előre látták a készülő ngage játékok listáját. 1. java utánzat 2. java utánzat 3. -II-.

Mobilefan · http://mobile4me.blog.hu/ 2009.08.04. 17:25:18

@ifjuver: Aki feigyelte a híreket annak összeált a kép. Az egy dolog, hogy töketlenkedtek. Aza kérdés hogy jutottak el ide? Mint ahogy a természet csatornákon is mondják a lezuhant repülős műsorban "minden katasztrófa sok kisebb hiba közös eggyütléte". A blogomban megpróbáltam összefoglalni a hibás lépéseket. Hiába volt 3D chip, ha nem volt olyan SDK, ami kihasználhatta volna. :(

potter55 2009.08.29. 17:32:34

Hát amikor láttam a videót a youtubon akkor gondoltam na végre egy jó játék lesz a telefonra. De akkor még se lesz vagy igen? Mert ha gyártó se tudja akkor szerintem senki.
süti beállítások módosítása