A Gameloft legújabb autós játéka a napokban tört be a piacra,így végre megtudhatjuk,hogy a játék beteljesíti-e a sokak által áhított reményeket.

 



A játékot a Gameloft adta ki és fejlesztette.Verzió: 1.1.0

A játék egy autós játék,amit a Gameloft 2009 nyarán dobott ki.

Én már írtam a megjelenése előtt erről a játékról,ahol sikerült lehúzni a játékot. Ebben a cikkemben arra a bizonyos cikkre vagy rácáfolok,vagy megerősítem. Vágjunk bele!

 

Ikonok

 

Belépek a Telepítések menüpontba a Nokia E65-ösömön,és meglátom a Nitrostreet Racing 1 és 2 játék ikonjait. Az első játék ikonja szép,de nem igazán felismerhető. Többen egy full-extrás féktárcsára tippetek,de ne ragadjunk itt le. A második rész ikonja viszont ehhez képest fényévekre van. Gyönyörűen ki van dolgozva,és illik egy ilyen tuningolós-underground játékhoz.

 

 

Menü
 

Elindítva a játékot,egy gyönyörű barack színű háttér fogad minket,és megkérdezi,hogy kérjük-e a hangot. Ez a háttér,csak úgy mint az egész játék,nagyon modern,és a játék alatt egy pillanatra se fordult meg a fejemben,hogy talán valami gagyi játék került a telefonomra. Kimondom őszintén: az autós játékok tekintetében a NitroStreet Racing 2 menüje ott van a Top 3-ban. Szinte tökéletes. Csak ugye van egy apró hiba: maga a játék egy narancssárgás,világos háttérrel és menüvel fut,erre megjelenik ez a "Press 5 to Start" felirat mögött egy fekete és lila színkavalkád,ami egyáltalán nem illik ide. De ettől függetlenül a menü nagyon jó lett,eddig tetszik.



  

Grafika
 

Itt szögezzük is le: ez a játék egy 2D-s játék. A képek alapján félelmetesen jól nézhet i,de ne várjuk túl sokat ettől. Az irányítás így hagy némi kívánnivalót maga után,de erről később. A játék nagyon hasonlít az az Asphalt 1 java verziójára. Na jó talán valahol az Asphalt 1 és 2között van.De semmiképpen se az Asphalt 4 grafikáját várjuk el ettől a játéktól,habár azt hinnénk,hogy ennek a játéknak jobb grafikája lesz,mint egy 1évesnek... A játékban szépen ki vannak dolgozva az autók,teljesen felismerhetőek. Már majdnem,hogy valóság-szerűek. Az ellenfelek kocsijai is jól sikerültek,de nem emelném ki mint pozitív értéket. Maradjunk annyiban,hogy játszható.

 

 

 
Játékélmény
 

Ide is értünk,a kedvenc részemhez: Játékélmény. Mint már írtam,a játék hasonlít az Asphalt1-2-höz. Igazából ez majdnem ugyanaz,csak más köntösben és kicsit ki lett színezve. Az irányítás egészen primitív: automata gáz van,2essel nitrozunk,6-4 meg kanyarodás. Ha túl gyorsan megyünk akkor nem tudjuk bevenni a kanyart,ezért az iránynak megfelelően az 1-es és 3-as gombokkal kell korrigálnunk. Beszéltem arról,hogy ki van színezve: nos van benne egy két új dolog is. Például ha benyomjuk a 0-t,akkor a kocsi csinál egy kézifékes 180°-os fordulatot. Érdekes módon ha 180MpH-val,vagy ha csak 60-al tesszük ezt akkor is ugyanolyan lesz... Összességében az irányítás förtelmes. A játékban egy karaktert irányítunk,a neve Vince. Lehet csak versenyezgetni is,de csinálhatjuk a "The City is Mine" story módot is. Habár ez a két mód szorosan összefügg,mivel a story módban is lehet bolyongani a városban.

 

A játékban hasíthatunk autóval,és motorral is,de tejesen mindegy,mert a vezetéstechnika ugyanaz mindkétféleképpen.

 



Konklúzióképp annyit írhatok,hogy a Gameloft az Asphalt5 nem iPhone-ra gyártott játék hiányolóinak próbált kedveskedni,nem sok sikerrel. A játék irányítása förtelmes primitív és már-már undorító,egészen hasonlít az előző,NitroStreet1-hez. A Gameloft ezek tudatában sikeresen ellensúlyozza a bennünk kialakult rossz érzést.mégpedig a kis effektekkel,szép menüvel és a licenszelt kocsikkal és motorokkal(VW Scirocco,Kawasaki Ninja ZX-6R, Ford Mustang GT, Peugeot 207, Nissan 370Z, Mitsubishi Lancer Evo X, BMW 135i, Chrysler Kemi 300c, 2010 Chevrolet Camaro, Nissan GT-R(R35). Összességében voltak a játéknak jobb és rosszab tulajdonságai,de erre a játékra 10pontből 5nél többet nem tudok és nem lehet adni.

A játékot saját képekkel igyekeztem bemutatni nektek. Sokat vártam ettől a játéktólde bizony csalódnom kellett. Jobban örültem volna annak,ha veszik az Asphalt4-et,vagy az Asphalt 2 3D-s verzióját,és kiadnak belőle egy NtiroStreet verziót. Meglenne a játékélmény,és hozzá a gyönyörű menü és a kocsik. hát álmodozni már csak szabad...:D

 

Végeredmény: 10/5.

 

Itt a játék videója:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mobile-games.blog.hu/api/trackback/id/tr381256032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Z o z ó 2009.07.21. 14:19:16

"az autók,teljesen felismerhetőek. Már majdnem,hogy valóság-szerűek"
Na ez most ugye valami fizetett marketing duma volt,nem komolyból írtad:Dugye?

.MM. 2009.07.21. 14:42:33

De igen! Ez így van. A kocsik ki vannak vágva egy ép alapján,semmi saját Gameloft szerkesztés. Ha megnézed a Ford Mustang GT-t,akkor az így néz ki élőben is.

klaussn95 2009.07.25. 14:01:50

Amikor játszottam vele majdnem elhánytam magam! Elnézést!

.MM. 2009.07.27. 22:45:52

Érthető..Az a baj,hogy eddig egy felfelé (nem mondom hogy magasan) ívelő görbét szoktunk meg játékok minőségét tekintve... Aztán egy ideig a görbe stagnált,most pedig egy szép mélyrepülés vette kezdetét,aminek ez a játék fontos mérföldköve lesz!
süti beállítások módosítása