BlockGO - Játékteszt

 2009.07.25. 16:09

Egy kivalló unaloműző logikai játék. Azoknak az embereknek főként ajánlom, akik hozzám hasonlóan nem kártyajáték rajongók.
     
 

A fejlesztő egy friss cég, legalábbis korábban nem lehetet róluk hallani. A FrienzPlay fő irányvonala a mobil és web játékfejlesztés, de leginkább a Symbian S60-at favorizálják.
A játék ikonja első pillantásra nem mond sokat, de egy kis játék után hamar rájövünk, hogy a főhősünket ábrázolja, akit én csak Piroskának fogok hívni.
 
Játékmenet:
 
A képek alapján talán nem jön át egyből, a játék lényege. A célunk az, hogy a saját piros téglalapunkat kijuttassuk a pályáról. Ám ehhez meg kell tisztítanunk az utat Piroska előtt. Az útban lévő téglalapok változó méretűek. Függőlegesen elhelyezkedő elemet csak függőlegesen, vízszinteset csak vízszintesen mozgathatunk, elforgatni nem lehet őket és a pályáról sem tüntethetjük el őket.
Összesen 99 pálya van, amik 5 nehézségi szintbe vannak besorolva.
 
Grafika és Menü:
 
Az egész játék és menürendszer, gyermekrajz szerű stílusban pompázik. A vonalak nem egyenesek, a háttérben pedig mindig valami vidám ábra van. Érdekeség hogy a főmenüben látható napocska mindig váltogatja (látszólag minden ok nélkül) az arckifejezését. Továbbá Piroska is folyamatosan grimaszol nekünk játék közben, de itt a mi mozdulatainkra reagálva teszi ezt. Ha megmozdítjuk, de végül visszarakjuk a kiindulási helyre akkor összezavart arcot vág, ha a cél felé mozdítjuk boldog arcot vág, ha ellentétesen akkor pedig szomorú és mérges arc kifejezésekkel tudatja a véleményét.
 
Összegzés:
 
Az ilyen játékok mindig két esélyesek. Vagy egyből beleszeretünk, és akkor nem tudjuk letenni, vagy hamar felidegesítjük magunkat rajta és soha többé nem akarjuk látni. Én jól elvoltam vele, bár a 35-ik pályán nem tudtam túljutni.
Először az Ovi Store-ban láttam meg a játék lite (demo) verzióját. De azóta valami történhetett a kiadóval, mert jelenleg sem a teljes, sem a lite verzió nincs fent. Pedig le akartam írni, hogy a lite változat pontosan hány pályát tartalmaz, de így csak az emlékeim maradnak. Ha jó tudom 20 pálya van bene, ami tényleg elég ahhoz hogy eldöntsük jó-e ez nekünk.
(Amilyen szépeket szoktak írni az emberek a review részhez, nem is csodálnám ha minden fejlesztő lelépne.)

A bejegyzés trackback címe:

https://mobile-games.blog.hu/api/trackback/id/tr661267897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

potter55 2009.07.29. 17:25:31

De csak az a baj hogy s60v3-ra nem jelent meg csak s60v5-re. Vagy nem is fog megjelenni s60v3-ra?

Mobilefan · http://mobile4me.blog.hu/ 2009.07.30. 19:48:44

@potter55: Hát erről még csak pletykát sem hallottam sajnos. Pedig játszható lenne ott is.
süti beállítások módosítása